Exact Globe+ is beschikbaar! In dit blog beantwoorden we vragen over de functionaliteiten van Exact Globe+. Functionaliteiten die, wat ons betreft, een grote PLUS zijn!

Exact Globe+ is beschikbaar! Maar… waarom is er een nieuwe versie van het vertrouwde Exact Globe Next gelanceerd? Wellicht heb jij als Exact gebruiker – of mogen we zelfs zeggen ‘fan’?! – vragen over de veelbesproken opvolger. Geheel terecht! Daarom schreven we twee blogs over Globe+, waarin we de meest gestelde vragen beantwoorden. In dit blog beantwoorden we vragen over de functionaliteiten van Exact Globe+. Functionaliteiten die, wat ons betreft, een grote PLUS zijn!

Waarom wordt Globe Next vervangen?

Exact hanteert 1 juli 2025 als de End Of Life (EOL) datum van Exact Globe Next. Daarna wordt Exact Globe Next niet meer ondersteund. En waarom? Exact Globe Next is gebaseerd op technologie die inmiddels verouderd is. Ook zal de ondersteuning door Microsoft stoppen.

Exact Globe+ daarentegen, is gebouwd op .net technologie. Deze nieuwe techniek zorgt voor meer integratie mogelijkheden en maakt het product toekomstbestendig. En niet onbelangrijk: de opvolger heeft een modernere look en feel. Het oog wil immers ook wat!

Geldt dit ook voor Exact Compact?

Ja! De EOL geldt ook voor Exact Compact. Daarom is Exact Compact+ gelanceerd, met dezelfde technologische verbeteringen en vernieuwde look & feel.

Wat zijn de nieuwe functionaliteiten van Exact Globe+?

Globe+ is op technologisch vlak volledig vernieuwd. Hoewel de functionaliteiten bij de introductie ongewijzigd waren, is Exact Globe+ het product waar alle doorontwikkelingen in plaatsvinden. Een platform voor de toekomst dus!

Er zijn al diverse mooie nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ondersteuning van Microsoft 365 64-bits die in 2024 wordt afgerond?! Ook is de user interface intuïtief, zodat je eenvoudig(er) toegang hebt tot de voor jou bekende functies. Verder wordt er op het gebied van bankkoppelingen flink geïnvesteerd door Exact. Hierover later meer!

En verder? Tot slot kun je op basis van de nieuwste technologie sneller van nieuwe innovaties profiteren, omdat het 64-bits platform in combinatie met .net technologie moderne innovaties mogelijk maakt.

Is Exact Globe+ sneller dan Exact Globe Next?

Kort antwoord: ja! Uitgebreider antwoord met kleine kanttekening: de nieuwe technologie waarop Globe+ is gebouwd, heeft onder andere als voordeel dat de applicatie beschikbaar kan worden gemaakt in 64-bits. Dit heeft nu al zichtbare invloed op de snelheid van bepaalde processen. Denk aan een beter presterend systeem en het sneller kunnen importeren en verwerken van (grote hoeveelheden) data.

Is het een webbased oplossing?

Nee, Exact Globe+ is geen webbased oplossing. Een lokale installatie van de client (of in het geval WAN omgeving op een RDS of Citrix omgeving) blijft dus noodzakelijk.

Wat kost Exact Globe+ voor huidige Globe gebruikers?

Goed nieuws! Voor Exact Globe Next gebruikers wordt de standaard software van de nieuwe versie kosteloos beschikbaar gesteld, wanneer er een geldige onderhoudsovereenkomst is of bij een ‘subscription’ licentie. Doordat Globe+ onder de motorkap weer helemaal van deze tijd is gemaakt, dient het eventuele maatwerk dat ontwikkeld is met SDK, aangepast te worden of opnieuw te worden gebouwd. Neem hiervoor contact op met Axians.

Hoe houdt Axians de ontwikkelingen bij over Exact Globe+?

Dit doen wij met een speciaal projectteam. Als Exact Gold partner krijgt Axians altijd als eerste de meest recente informatie, waarbij we op verschillende niveaus nauw samenwerken en communiceren. Axians heeft ook al migraties uitgevoerd van zeer complexe relaties met uiteenlopende configuraties en doet dat in nauwe samenwerking met Exact. Hierdoor zijn wij goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op via het contactformulier. En lees ook vooral ons andere blog over Globe+, waarin we vertellen over de installatie van Globe+. Zorg dat je deze informatie niet mist!

Overstappen naar Exact Globe+?

 

Daar helpen we je graag bij! Laat je gegevens achter op onderstaand formulier en we nemen snel contact met je op.