Slaat jouw organisatie veel privacygevoelige data op en wil je secuur met die data omgaan en aantoonbaar voldoen aan wet- en regelgeving? Tijdens dit webinar vertellen we in slechts 30 minuten hoe je dit aanpakt met de software van Dataguise volgens het principe: detect – mask – monitor.
Hoeveel privacygevoelige data legt jouw organisatie eigenlijk vast? En waar is die data allemaal opgeslagen? De kans is groot dat je dat niet precies weet. Niet zo gek, want lang niet alle gevoelige data ligt netjes opgeslagen in keurig gedocumenteerde databasevelden. Namen, (e-mail)adressen, telefoonnummers… ze liggen op allerlei plekken opgeslagen en worden regelmatig gekopieerd. Vaak ook weer als onderdeel van andere informatie. Als je beschikt over veel data(bronnen) en die data veel gebruikt wordt voor analyse en rapportage, nemen de risico’s op datalekken en misbruik van privacygevoelige informatie toe. Maar hoe moet je maatregelen treffen als je eigenlijk niet eens precies weet waar gevoelige data allemaal ligt opgeslagen? En hoe vertel je klanten welke data je allemaal van ze vasthoudt als je niet exact weet hoe vaak en waar die data is vastgelegd?
Goed dataprivacy beleid begint bij het ontdekken en monitoren van alle privacygevoelige informatie die je organisatie vastlegt om vervolgens echt goede maatregelen te kunnen treffen. Bijvoorbeeld in de vorm van data masking: het maskeren van gevoelige data, zodat analisten en data scientists analyses kunnen doen en modellen kunnen bouwen op basis van detaildata, zonder dat ze inzicht hebben in de privacygevoelige elementen daarvan (namen, (e-mail)adressen, telefoonnummers etc.).
Tijdens dit webinar vertellen Allard Polderdijk en Cor Bonda – consultants bij Axians – en Alexander van Helm – technical director bij Axians – hoe je dit aanpakt met de software van Dataguise volgens het principe: detect – mask – monitor. Ze laten zien hoe je automatisch kunt detecteren in welke databases, bestanden en velden, privacygevoelige informatie is vastgelegd en hoe je die data op een veilige en professionele manier kunt maskeren voor gebruikers. Ook leggen ze uit dat dit geen eenmalig project is, maar een continu proces van monitoring. Zeker als er self service data processen bestaan is dit nodig en ook dat zal de revue passeren.