Bel direct: +31 88 988 90 00
Maak een afspraak

We spreken een andere taal

Bedrijven in de maakindustrie en IT bedrijven spreken vaak niet dezelfde taal met als gevolg dat we het potentieel dat goede samenwerking tussen beide branches kan opleveren niet benutten. Smart Industry vind ik een mooi voorbeeld. Er zijn mooie voorbeelden van bedrijven die op dit gebied stappen hebben gezet. Het succes van die bedrijven is nooit ingegeven door technologie, maar door slimme ondernemers! Deze mensen bekijken vraagstukken vanuit andere invalshoeken, zij geloven dat de huidige bedrijfsvoering anders kan en zien dat technologie een bijdrage kan leveren in de dagelijkse manier van werken. Die technologie is slechts een onderdeel van een groot geheel, waarbij de basis is gelegd met een duidelijke organisatie, heldere processen en goede werkafspraken. Uiteindelijk hebben zij technologie gebruikt om te ondersteunen, om het aantal menselijke handelingen drastisch te verlagen en daardoor het resultaat te verbeteren.

 

De IT wereld spreekt tegenwoordig over Data, Artifical Intelligence, Predictive Maintanance, Internet of Things en Machine Learning, terwijl heel veel maakbedrijven daar nog niet klaar voor zijn. Zij hebben focus op de productieomgeving, zijn bezig de output te verhogen en de productieplanning te verbeteren. Met de snelheid waarmee IT zich ontwikkeld wordt de kloof groter en groter.

 

Het is leuk om met bedrijven in de maakindustrie te sparren over hoe zij zich kunnen verbeteren. Daarbij kijken we eerst naar de organisatie en de manier van werken. Een slecht proces automatiseren blijft een slecht proces! Waar mogelijk kunnen we vervolgens op een slimme manier technologie inzetten om te verbeteren.

 

Ik maak graag tijd voor productiebedrijven die een volgende stap willen zetten. Bel me gerust!

Copyright © 2020 Axians. All rights reserved