Bel direct: +31 88 988 90 00
Maak een afspraak

Kostprijscalculatie is de basis voor iedere order

I-Make Calculatie Module verbetert businessprocessen van maakbedrijven, o.a. met meer inzicht in het verwachte rendement op orderniveau.

 

Het maken van een kostprijscalculatie is voor maakbedrijven enerzijds van belang om een goede prijs te kunnen maken voor de klant, maar ook om uiteindelijk het rendement op orderniveau inzichtelijk te maken.

 

In de kostprijs worden de benodigde materialen en verwachte bewerkingstijden opgenomen. Tarieven van bewerkingsplaatsen liggen vast in de software en middels een matrix kunnen verschillende staffels worden bijgehouden voor het bepalen van de juiste productietijden voor verschillende batches.

 

Met I-Make hebben gebruikers snel inzicht de structuur van artikelen en de bijbehorende kostprijzen. Vanuit het hoofdartikelen kunnen productiestuklijsten eenvoudig worden uitgeklapt om zo per onderdeel inzicht te hebben in de benodigde materialen en bewerkingen.
Na de productie worden de vooraf gecalculeerde kosten afgezet tegen de werkelijke kosten, waardoor het resultaat zichtbaar wordt.

 

Kijk ook eens naar het gemak van I-Make Dynamische Stuklijsten

Copyright © 2020 Axians. All rights reserved