Bel direct: +31 88 988 90 86
Maak een afspraak

Klaar voor de toekomst en volledig in de Cloud

Hordijk Verpakkingen, gespecialiseerd in kunststofverpakkingen in de food en personal care sector, ontwerpt en produceert bijna twee miljard verpakkingen per jaar voor zowel het binnen- als buitenland. Aankomende jaren verwachten zij een flinke groei. En om deze op te vangen, lieten zij een nieuwe productielocatie bouwen én vernieuwden zij hun ERP softwarepakket met de implementatie van I-Make.

 

“Met dit nieuwe, cloudgebaseerde systeem zijn wij nu voorbereid op de toekomst” vertelt Rob Hordijk in een interview met Link Magazine. Na een implementatietraject van iets meer dan een jaar, is de nieuwe software zoals gepland, afgelopen januari live gegaan.

 

De eerste stap richting digitalisering met Shop Floor

Voor het hele ERP systeem werd vernieuwd, rondden Hordijk Verpakkingen en Axians de implementatie van Shop Floor af. Een applicatie die werkt op tablets en iedere stap van het productieproces digitaal ondersteunt. Van een digitale werkbon tot de traceability van grondstoffen: alles wordt real time vastgelegd.

 

De traceringsmogelijkheden die deze app met zich meebrengt zijn van groot belang voor Hordijk Verpakkingen; er kan nu direct worden ingegrepen wanneer een vervuilde verpakking wordt geconstateerd. I-Make laat het bedrijf gemakkelijk de vervuilde grondstof traceren. Om vervolgens in kaart te brengen in welke verpakkingen deze grondstof nog meer is gebruikt. En zo wordt efficiënt ingegrepen en gecorrigeerd, met zo min mogelijk productieverlies.

 

Klaar voor groei met het warehouse management functionaliteiten

Na de succesvolle implementatie van de Shop Floor applicatie, vernieuwde Hordijk het gehele ERP systeem met de I-Make totaaloplossing voor de maakindustrie. Met name de warehouse management functionaliteiten zijn voor Hordijk van belang. Met de extra productielocatie die zij lieten bouwen, is het nog belangrijker voor het bedrijf om tot in detail de locatie van producten en grondstoffen vast te leggen.

 

“I-Make ondersteunt inrichting van Warehouse Management op verschillende levels.” vertelt Thijs de Swart, Client Manager bij Axians. “Zo kiezen bedrijven bijvoorbeeld om enkel te werken met ontvangst-, opslag- en verzendregistratie wanneer er behoefte is aan een eenvoudige variant van het bijhouden van deze activiteiten. In complexere situaties, kan de locatie van een product tot in detail worden vastgelegd: tot in welke hoek van welke ruimte in welk magazijn het ligt. Ze kunnen voorraadlocaties inrichten, werken met tussenmagazijnen, zones en alle picks en puts vastleggen.”

 

Scanners verkleinen de afstand tussen kantoor en magazijn

Thijs vervolgt: “Door producten te scannen wordt direct vastgelegd wat het bedrijf binnenkomt en verlaat. Zo’n mate van digitalisering verkleint de afstand tussen het kantoor en magazijn aanzienlijk. Ook het gebruik van schermen in magazijnen of bij bewerkingsplaatsen helpt hierbij. De juiste informatie is zo altijd op de juiste plaats, en het verkleint de kans op (menselijke) fouten.”

 

Soepele overgang door intuïtieve Microsoft based software

De overgang binnen Hordijk Verpakkingen naar de nieuwe I-Make software van Axians verliep soepel. Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat de software intuïtief is, en herkenbaar, omdat het gebaseerd is op Microsoft software. De lay-out is al snel vertrouwt en de integratie met Outlook, Word en Excel is ver doorgevoerd. Daardoor kunnen de medewerkers makkelijk binnen de software doorklikken naar andere programma’s maar ook naar bijvoorbeeld offertes, voorraden, productieorders.

 

Eerst kijken naar de organisatie en de manier van werken

De samenwerking tussen Hordijk Verpakkingen en Axians is vanaf beide kanten prettig ervaren. Hordijk heeft een duidelijke richting die zij op willen en had vooraf al een concreet plan uitgestippeld. En Axians geeft daar precies invulling aan met de juiste software.

 

“Het belangrijkste in zo’n samenwerking”, vertelt Thijs de Swart “is dat je goed luistert naar de organisatie en kijkt naar de manier van werken. Vanaf daar breng je samen in kaart of de werkprocessen wel optimaal zijn. Want een slecht proces automatiseren blijft een slecht proces! Hordijk had dit voor een groot deel al op orde. Aanvullend hebben wij onze technologie slim ingezet om te automatiseren en verbeteren.”

 

hordijk pand luchtfoto axians referentie

 

Bekijk ook meer ervaringen met I-Make, de complete ERP oplossing voor de maakindustrie.

Copyright © 2022 Axians. All rights reserved | Privacy Statement | Juridische Gegevens