Bel direct: +31 88 988 90 00
Maak een afspraak

Goede bedrijfsautomatisering is een must voor wie wilt groeien

AAA Propulsion, leverancier van aandrijfoplossingen voor de scheepsbouw, optimaliseert hun organisatie door de inzet van I-Make. Wim Boersma, Manager Operations: “Al onze bedrijfsprocessen lopen nu via het systeem. Dankzij I-Make konden we alles in de standaard realiseren. Dit scheelde aanzienlijk in de implementatie kosten. Vanaf het moment dat een offerte wordt ingevoerd heeft de organisatie alle informatie beschikbaar die in de rest van het proces nodig is.”

 

Goede bedrijfsautomatisering een must als je wilt groeien

“Ons bedrijf is in 2017 opgericht. Al vanaf de start liep het aantal orders meteen boven verwachting en die lijn zet zich in 2018 gestaag voort. Door de stijging van het aantal orders is een goede bedrijfsautomatisering een must. Bij de zoektocht naar een ERP-oplossing was integratie met Office365 en onze tekenprogramma’s een voorwaarde, dus een oplossing gebaseerd op Microsoft Dynamics was voor ons een voor de hand liggende keuze. Verder hadden we een duidelijke voorkeur voor Cloud. We willen geen eigen server, want wie gaat ICT-beheer doen?

 

Volledige oplossing

Tijdens de gesprekken met Axians werd duidelijk dat I-Make een zeer volledige oplossing is en dat Axians veel kennis heeft van onze branche en processen. Axians begrijpt ons en dat geeft een goed gevoel. Ook kregen we eerlijke en transparante adviezen over welke keuzes we beter wel en niet konden maken. De samenwerking tijdens de implementatie is dan ook heel goed verlopen: de lijnen zijn kort en we konden snel schakelen en besluiten nemen.

 

Krapte arbeidsmarkt

Ook wij merken de krapte op de arbeidsmarkt. Door als startend bedrijf al direct te gaan werken met een ERP-oplossing en onze workflow te automatiseren reduceren we de afhankelijkheid van administratieve medewerkers. Hierdoor kunnen we meteen invulling geven aan het begrip lean-organisatie. Het voordeel van Microsoft Dynamics is ook dat het heel intuïtief en pragmatisch is. Dus ook voor mensen die relatief weinig kennis van computers hebben is het eenvoudig in gebruik.

 

Rust bij iedereen

Ons proces hebben we nu helemaal geborgd in de oplossing. De efficiency waarmee we van offerte tot eindfactuur komen is enorm: de verkooporder loopt letterlijk door het hele systeem en is leading in alles wat we doen. Dit geeft rust bij iedereen. Zo kan de directie eenvoudig checken wat de status is van projecten en hebben medewerkers inzicht in alle aanwezige informatie. Het systeem gaat ons echt ontzorgen.

 

“Ons advies: hanteer de 80–20 regel”

Vaak lees je dat het implementeren van ERP-oplossingen voor veel bedrijven een hele uitdaging is. Ons advies: hanteer de 80 – 20 regel. Ofwel: Wat heb je als organisatie minimaal aan functionaliteit nodig. Hierdoor ben je in een relatief korte tijd operationeel en het scheelt je aanzienlijk in de kosten. Daarnaast krijgt iedereen door ermee te gaan werken een veel beter gevoel bij de oplossing waardoor het zelflerend vermogen van de organisatie groeit.

 

Meer weten? Neem dan contact met ons op en onze specialisten helpen je graag.

 

Bekijk ook meer ervaringen met I-Make, de complete ERP oplossing voor de maakindustrie.

Copyright © 2021 Axians. All rights reserved | Privacy Statement | Juridische Gegevens