Bel direct: +31 88 988 90 86
Maak een afspraak

Voorkom kennisverloop met een modern ICT systeem voor je maakbedrijf

Het vinden van goed opgeleide technische mensen blijft een grote uitdaging binnen de maakindustrie. Metaalbedrijven, kunststofbedrijven, de appratenbouw: we lopen allemaal tegen dezelfde uitdaging aan. Bijkomend probleem is de toenemende vergrijzing, waardoor de aanwezige kennis en ervaring de komende jaren in rap tempo dreigt te verdwijnen. Met een up to date ICT systeem voor je maakbedrijf, kan je deze kennis borgen en kennisverloop voorkomen.

 

Vergrijzing vormt gevaar voor kennis

Specialistische kennis en ervaring, kennis over klanten en oude afspraken, details over producten of het productieproces en die uitzondering op de regel, die meestal onbewust in het dagelijks werk wordt toegepast; vaak zijn het de mensen die al lang in de organisatie werken, die dit allemaal weten. Of het is opgeslagen in documenten die alleen zij weten te vinden.

 

Als deze mensen uitstromen, ontstaat er opeens een leemte in de kennis. Met als gevolg dat je kwaliteit van het werk af neemt. Meer concreet: grote kans dat de klanttevredenheid afneemt en de faalkosten toenemen.

 

Inzet van nieuwe technologie om kennis te borgen en delen

Een ICT-systeem helpt bij het borgen van deze kennis en ervaring. Bovendien kan je het helemaal inrichten naar eigen wens. Denk aan een ERP systeem met functionaliteiten als Shop Floor, dynamische stuklijsten, digitale werkbonnen, nacalculatie en CAD integratie. Slimme workflows en op rol gebaseerde schermen maken processen en informatiestromen transparant. Daardoor heeft iedere gebruiker alle informatie online beschikbaar, en kan hij die ook weer meteen delen met zijn omgeving.

 

De inzet van zo’n ICT-systeem in je maakbedrijf heeft meerdere voordelen. Ten eerste zijn nieuwe mensen sneller ingewerkt en operationeel. Ten tweede is het is een goede manier om de jongere generatie aan je bedrijf te binden. Voor hen is het namelijk zelfsprekend dat belangrijke informatie beschikbaar is op smartphone of tablet, om hun werk uit te voeren. Moderne systemen vergroten zo de kans dat je hen aan je bind voor langere termijn.

 

De valkuil van een verouderd ICT systeem voor jouw maakbedrijf

Wie gebruik wil maken van de voordelen van een ICT systeem, moet wel het juiste systeem hebben. Nog vaak komen wij bij productiebedrijven verouderde ERP systemen tegen van leveranciers die niet of nauwelijks innoveren.

 

Een bestaand ERP systeem dat niet goed is doorontwikkeld gaat steeds meer wringen. Gecombineerd met het gebrek aan kennis gaan je mensen workarounds verzinnen in Excel of Access. En zo schiet je het doel van het systeem voorbij. Vervolgens laat je allerlei duur maatwerk bouwen om deze tekortkomingen te compenseren. Met als gevolg dat het upgraden naar een nieuwe versie heel veel geld en frustratie kost. In het ergste geval kun je niet meer upgraden en werk je met een systeem dat je niet langer ontzorgt.

 

Je wilt niet dat mensen weglopen. Je wilt kennis borgen en delen. Je wilt gebruik maken van de nieuwste technologieën. Al deze zaken komen in de basis samen binnen een modern ICT systeem.

I-MAKE KLANTERVARINGEN

I-Make klanten profiteren van een overzichtelijk systeem, kostenbesparing door efficiënte processen en vooral rust in de organisatie.


Voorkom kennisverloop met I-Make

Als Axians zijn wij Gold Partner van Microsoft en leveren wij het ERP systeem Microsoft Dynamics Business Central. Deze software draait ook volledig op tablets en mobieltjes. En vanzelfsprekend is de Business Central software volledig geïntegreerd met de andere Microsoft producten.

 

Wij hebben dit mooie systeem uitgebreid met een Add-On voor de maakindustrie, genaamd I-Make. Steeds meer productiebedrijven – van klein tot groot – werken met deze software. Laat je goed voorlichten om een compleet beeld te krijgen van de mogelijkheden.

 

Als Axians hebben we veel producerende bedrijven in de metaal- en kunststofindustrie. Wil je hier een keer over sparren? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

 

Maak een afspraak via het contactformulier of bel +31 88 988 90 00.

 

Antoinette Tuinier

Client Manager

Copyright © 2022 Axians. All rights reserved | Privacy Statement | Juridische Gegevens