Bel direct: +31 88 988 90 86
Maak een afspraak

Automatisering in de maakindustrie: meer duurzaamheid, minder kosten

Een duurzaam productieproces wordt steeds belangrijker. Niet alleen om de eigen kosten te verlagen, maar ook door de druk op duurzame bedrijfsvoering vanuit de politiek. Bedrijven die in staat zijn snel te schakelen, hebben hierbij een voorsprong. Bijvoorbeeld doordat zij gemakkelijk de productie of inkoop van grondstoffen dichter naar huis verschuiven, om onder andere transportkosten te verlagen. Automatisering biedt deze flexibiliteit voor bedrijven in de maakindustrie.

 

Reductie van transport en verspilling door automatisering

De druk vanuit de politiek op bedrijven om duurzamer te produceren neemt steeds meer toe. De uitstoot van CO2 en het verminderen van afval staan steeds vaker op de agenda. Ook is een eventuele extra belasting op producten of grondstoffen uit China in de toekomst niet ondenkbaar. Om deze redenen is het van belang dat je als productiebedrijf snel kunt schakelen. En automatisering helpt bedrijven in de maakindustrie daarbij.

 

ERP-software geeft je een goed, real-time inzicht in behoeftes en leidt tot een reductie van verspilling. Met de software heb je altijd zicht op wanneer bepaalde grondstoffen of producten op raken, wanneer je het opnieuw moet bestellen en of je bepaalde restpartijen kunt hergebruiken of afval kunt recyclen voor een nieuwe order. Zo voorkom je een overschot aan grondstoffen of producten, en reduceer je verspilling en transport(kosten).

 

Ook traceerbaarheid zorgt voor kostenreductie

Ook traceerbaarheid is een belangrijk onderdeel van de automatisering. Doordat je met tracering snel inzicht hebt in wat er fout gaat, heb je minder afval. Een voorbeeld hiervan is hoe kunststofverpakkingsbedrijf Hordijk grondstoffen en producten van begin tot eind traceert met de Shop Floor applicatie.

 

Wanneer er op de productielocatie een foutief eindproduct ontstaat, kan direct achterwaarts worden getraceerd op welk moment de fout ontstond of uit welke grondstof het komt. Dan kunnen alle producten die daardoor ook foutief zijn makkelijk worden geïsoleerd, kan de fout worden hersteld en het werk worden voortgezet.

I-MAKE KLANTERVARINGEN

I-Make klanten profiteren van een overzichtelijk systeem, kostenbesparing door efficiënte processen en vooral rust in de organisatie.


Universal connectability in de gehele supply chain

Niet alleen binnen je eigen maakbedrijf is automatisering van belang, maar binnen de gehele keten. ERP-software als Microsoft Dynamics 365 Business Central is daar een goed voorbeeld van. Het bevordert niet alleen de communicatie en het overzicht binnen je bedrijf, maar ook het gemak van samenwerking met andere bedrijven, leveranciers of klanten.

 

Het is immers veel makkelijker om met een klik op de knop een paklijst, order, afnamevoorspelling, factuur of transportdocument te delen, dan deze uit te printen, te verstrekken aan de juiste mensen, af te tekenen, in te scannen en weer op te slaan in het juiste mapje op de computerDe Universal connectability van een platform als Microsoft zorgt ervoor dat software gemakkelijk met elkaar communiceert, zonder dat er allerlei maatwerk aan te pas komt. Wat de kans op fouten verkleint, en de productiekosten verlaagt.

 

Reductie van kosten voor je maakbedrijf

Automatisering verlaagt op veel verschillende manieren de productiekosten van jouw maakbedrijf. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

  • Minder transportkosten door efficiëntere inzet van beschikbare grondstoffen
  • Minder opslagcapaciteit nodig door beter inzicht in voorraden
  • Minder afval door voorwaartse en achterwaartse traceerbaarheid
  • Eenvoudig communiceren binnen en buiten bedrijf door universal connectability

 

Met een steeds veranderende maatschappij en de groeiende druk op verduurzaming is het dus van groot belang snel te kunnen schakelen. Automatisering helpt je maakbedrijf hierbij. Met de juiste ERP-software schaal je gemakkelijk de functionaliteiten die je voor je bedrijfsprocessen nodig hebt op of af.

Bedrijfsprocessen automatiseren met Axians

Als Axians zijn wij Gold Partner van Microsoft en leveren wij het ERP systeem Microsoft Dynamics Business Central. Dit systeem hebben wij uitgebreid met een Add-On voor de maakindustrie, genaamd I-Make. Steeds meer productiebedrijven draaien met deze software en dankzij de innovatieve producten van Microsoft zoals Power BI, Power App’s en Microsoft Flow ben je in staat om waarde uit je data te halen.

 

Laat je goed voorlichten om een compleet beeld te krijgen van al deze mogelijkheden. Wil je hier een keer over sparren? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

 

Maak een afspraak via het contactformulier of bel ons op: +31 88 988 90 00

Automatisering in de maakindustrie
Copyright © 2022 Axians. All rights reserved | Privacy Statement | Juridische Gegevens