Bel direct: +31 88 988 90 85
Maak een afspraak

Start 'fresh' om sneller en efficiënter te werken in AGF

Gedurende de levensduur van ERP software groeit de software met het bedrijf mee maatwerk aanpassingen. Een frisse start is een goede manier om jouw bedrijfsprocessen en maatwerk oplossingen eens goed onder de loep te nemen.

 

Waarom al dat maatwerk vraag je je af?

De belangrijkste reden van maatwerk bij veel bedrijven is de afwezigheid van standaard software in het verleden. Maatwerk werd regelmatig in het leven geroepen omdat het de voordeligste oplossing is of omdat er gewoonweg geen standaard software beschikbaar is. Bij sommige bedrijven zie je daardoor een opeenstapeling van verschillende maatwerk modules die aan elkaar zijn geknoopt en het bedrijfsproces van voor tot achter ondersteunen. Maar is maatwerk altijd wel het voordeligste?

 

Laat ik eerst even verwarring voorkomen. Met “voordeligste” bedoel ik niet alleen de kosten voor de aanpassing tegenover een upgrade. Ik bedoel ook de tailor-made oplossing die specifiek op jouw bedrijfsproces is toegespitst en die voor gebruikers direct herkenbaar en logisch is. Tevens speelt de noodzaak en timing van een oplossing een belangrijke factor tot het laten ontwikkelen van het maatwerk.

 

Maatwerk is een blokkade

In het verleden was maatwerk gebruikelijk, terwijl tegenwoordig de visie steeds meer standaard is. Niet alleen de ERP leveranciers erkennen de negatieve gevolgen van maatwerk, ook bij steeds meer ondernemers beginnen de gevolgen duidelijk zichtbaar te worden, zoals:

  • Het vertrek van de kennis van het maatwerk uit de organisatie
  • Het onderhoud van het maatwerk
  • De blokkade op het gebruik van bepaalde functionaliteiten die interessant zijn voor een verbetering van de bedrijfsprocessen en efficiëntie

Dit zijn pas drie punten. Er zijn er nog legio op te noemen die er voor zorgen dat jouw bedrijf belemmerd wordt in de groei.

 

Wat is de oplossing?

ERP pakketten hebben zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale add-ons die specifiek zijn toegepast op een specifieke branche. Deze oplossingen zijn ontwikkeld op basis van “best-practice” en maken het meeste maatwerk overbodig. Natuurlijk zal de best-practice oplossing misschien iets meer handelingen hebben, maar aan de andere zijde win je verbeterde inzichten en integratie met andere oplossingen. Dankzij de mogelijkheden van integratie met andere bedrijfssoftware is de visie van een alles-in-1 pakket naar een applicatielandschap met best of different worlds verschoven.

 

Wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf?

Nieuwe ERP pakketten bieden nieuwe mogelijkheden. Zoals ik al aangaf staat integratie met andere bedrijfssoftware centraal, zoals bijvoorbeeld Business Intelligence software. Daarnaast bieden deze software pakketten vaak een cloud infrastructuur aan, waardoor het niet meer noodzakelijk is om de hardware en backups in eigen beheer te houden. Tevens wordt de kennis van de standaard software breder gedragen. Waar voorheen jouw consultant en key-user de kennis hadden over het maatwerk, is dit nu de key-user, gebruikers en de ERP leverancier.

 

Het voordeel dat er nog het meeste uitspringt is, dat er eens met een frisse blik en nieuwe innovatieve inzichten gekeken wordt naar uw bedrijfsprocessen en hoe een standaard ERP pakket jouw bedrijf verder laten groeien met minder kosten.

 

Alleen een fresh start laat jouw ERP pakket voor je werken en maakt jouw bedrijf klaar voor de toekomst. Meer weten? Snel even contact leggen.

Copyright © 2022 Axians. All rights reserved | Privacy Statement | Juridische Gegevens