Bel direct: +31 88 988 90 85
Maak een afspraak

Zo selecteer je de juiste ERP software voor je AGF-bedrijf

Het selecteren welke ERP-software voor je AGF-bedrijf geschikt is, is vaak een langdurig proces. De applicatie zal moeten beschikken over de juiste functionaliteiten, het is belangrijk om draagvlak te hebben vanuit de organisatie en het project moet financieel haalbaar zijn. En dat zijn slechts enkele van de belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hieronder geven we je een aantal tips.

 

Kies ERP-software welke aansluit bij de doelstellingen van je bedrijf

ICT speelt tegenwoordig een belangrijke rol; het biedt allerlei mogelijkheden en er zijn legio voorbeelden waar inzet van technologie bedrijven een voorsprong heeft gegeven. Maar doordat er oneindig veel mogelijkheden zijn op software gebied, verlies je gemakkelijk de focus.

 

Het is essentieel dat de software aansluit bij de strategische doelstellingen van je AGF-bedrijf. Zet daarom eerst duidelijk de bedrijfsprocessen uit, en kies daar functionaliteiten bij. De succesverhalen komen van ondernemers die vanuit een eigen visie een organisatie hebben neergezet en technologie laten ondersteunen in dagelijkse processen. Zij starten met organiseren om vervolgens onderdelen te automatiseren. Alles gedreven vanuit een sterke visie.

 

Zorg voor ruimte en draagvlak op de werkvloer

De implementatie van nieuwe ERP-software vraagt dit inspanning van de organisatie. Draagvlak, een reële planning en een gezamenlijk doel dragen bij aan een succesvol project. Bespreek met de geselecteerde kandidaten hoe dit het best aan te pakken, zij kunnen namelijk vanuit hun ervaring met andere bedrijven goed meedenken. Kies voor een ERP-partner die met jouw bedrijf meedenkt.

 

Het in gebruik nemen van nieuwe software is een gezamenlijk project waarbij medewerkers van het bedrijf en medewerkers van de software partner zijn betrokken. Dit betekent dat er naast de dagelijkse werkzaamheden – de business blijft gewoon doorgaan – extra inspanningen worden gevraagd van de medewerkers. Dat is in veel situaties de meest onderschatte factor en één van de grootste valkuilen van dergelijke projecten.

 I-Fresh brochure

I-Fresh brochure

Download

Ontdek alle functionaliteiten van onze I-Fresh oplossing voor de AGF. Download hier gratis de brochure.

The ‘human touch’

Bij Axians zijn mensen belangrijker dan technologie. De ‘human touch’ zorgt ervoor dat wij dicht bij onze klanten staan, dat Axians een betrokken partner is. Onze specialisten helpen met het stroomlijnen van processen en bij het optimaliseren van werkwijzen.

 

Kies je Axians als nieuwe ERP-partner, dan gaan wij als volgt te werk: eerst bespreken we hoe er wordt gewerkt, houden we soms een spiegel voor met de vraag of dat wel de juiste aanpak is en bepalen we samen welke manier van werken het best aansluit bij de nieuwe situatie, waarbij de ERP-software ondersteunt. Door goed gebruik zorgt de software voor minder handelingen, worden foutkansen verkleind en geeft het real-time inzicht in waar je als bedrijf staat.

 

Benieuwd wat wij voor je bedrijf kunnen betekenen? Maak een afspraak om te sparren of vraag direct een demo aan!

Lees onze klantervaringen

Hoe I-Fresh snelheid, efficiency en resultaat verbetert van AGF-bedrijvenI-Fresh ERP-software voor de AGF branche

Wij hebben de add-on I-Fresh ontwikkeld voor Microsoft Dynamics 365 Business Central. Hiermee ondersteunen wij de primaire processen van bedrijven in de AGF sector.

 

Lees alles over het I-Fresh Platform.

 

Benieuwd wat wij voor jouw AGF-bedrijf kunnen betekenen? Neem contact op via ons contactformulier, of bel naar +31 88 988 90 00

 

Raymond Langeveld

Client Manager

 

 

Copyright © 2022 Axians. All rights reserved | Privacy Statement | Juridische Gegevens