In de AGF-branche zijn bulkpartijen eerder regel dan uitzondering. Daarom hebben wij in onze standaard software-oplossing voor de AGF, I-Fresh, tarreersjablonen beschikbaar. Daarmee laat je de software op klant-, partij- of orderniveau automatisch het tarragewicht berekenen. Door een monster van de bulkpartij in te voeren komt automatisch het nettogewicht op de inkooporder beschikbaar. Met gebruik van deze software hoef je dus niet meer zelf de juiste gegevens bij elkaar te zoeken en uit te rekenen: de software doet het voor je.

Automatisch tarragewicht berekenen

Bij vollegrondsbedrijven (o.a. teelt van aardappelen, uien, wortelen) is het gangbaar dat goederen in bulk worden aangeleverd. Bij ontvangst worden monsters genomen van deze partijen om de kwaliteit en het tarra- en nettogewicht vast te stellen. Met I-Fresh, vul je de resultaten van deze monsters in de software in. Die berekent dan het niet bruikbare gewicht van de partij, ofwel het tarragewicht.

I-Fresh gaat nog een stapje verder in de ondersteuning van je AGF-bedrijf. Namelijk met tarreersjablonen. Je hebt hiermee de mogelijkheid om specifieke berekeningen en/of toeslagen vast te leggen in de software. Deze worden dan meegenomen in de automatische berekening van het tarragewicht. En om de administratie compleet te maken, koppelt het tarreerrapport automatisch aan de inkooporderregels. Zo is alles inzichtelijk op de inkooporder.

Tarreer software in de praktijk

Stel een vrachtwagen met 30 ton aan aardappelen staat op de weegbrug. Dan moet eerst het nettogewicht van deze bulk bepaald worden voor financiële afhandeling met de leverancier kan plaatsvinden. Door monsters af te nemen bepaal je het tarragewicht (niet bruikbare gewicht). Deze resultaten voer je in de I-Fresh software in, welke automatisch het nettogewicht berekent. En dat komt automatisch op de inkooporder te staan.

En ga je een stap verder, dan scan je de goederen, wordt een partij- of lotnummer aan de bulk toegekend en registreert de I-Fresh software op welke plek in je loods of magazijn je de nieuwe goederen opslaat. Zo automatiseer je dus je werkprocessen, en worden alle handelingen een stuk efficiënter en betrouwbaarder.

De voordelen van automatische tarreersjablonen voor de AGF

Tarreren is een functionaliteit van onze I-Fresh software, dé ERP totaaloplossing voor de AGF-branche op basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central. We zetten de belangrijkste kenmerken van de tarreer software op een rij. Voor alle kenmerken van ons I-Fresh pakket download je hierboven gratis de brochure.

  • Hogere betrouwbaarheid resultaten monsters en berekeningen
  • Minder handelingen en tijd nodig om tarragewicht te berekenen
  • Mogelijkheid om resultaten van monsters bulkpartijen in te voeren
  • Mogelijkheid resultaten per partij vast te leggen
  • Toeslagen vastleggen met tarreersjablonen
  • Tarreerrapport aan inkooporderregels koppelen
  • Minder gevoelig voor menselijke fouten
  • Hogere efficiëntie en betrouwbaarheid werkprocessen

Met het gebruik van tarreersjablonen is de kans op fouten dus een stuk kleiner. Door het automatisch laten berekenen van het tarragewicht bespaar je niet alleen tijd; ook de kans op faalkosten wordt kleiner. Zo blijft er meer tijd en budget over om het bedrijf en je medewerkers te laten groeien.  

Dit is natuurlijk maar één van de vele slimme functionaliteiten die in I-Fresh beschikbaar is. Benieuwd naar alle functionaliteiten en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op! 

Chapeau!

Je weet nu welke kant je op wil, maar de vraag is: bij wie? Hieronder laten we onze klanten voor zichzelf spreken, zodat jij, je opties beter tegen elkaar kunt afwegen:

I-Fresh AGF

Axians is de drijvende kracht achter RedStar 3.0

Axians is de drijvende kracht achter RedStar 3.0. Dit jaar viert tomatenspecialist RedStar haar 70-jarig bestaan. Uitgerekend tijdens dit jubileum wordt, na twee jaar hard zwoegen, het uitgekiende ERP-systeem ‘I-Fresh’ van Axians opgeleverd.
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Tomatenspecialist Redstar plukt vruchten van digitalisering met I-Fresh ERP

'Het scheelt me zes uur per week aan administratieve rompslomp’, zegt een stralende Henri Lambriex, CEO van RedStar.
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

De moderne veiling met de I-Fresh totaaloplossing

Rens Muskens, manager Finance & IT bij Veiling Zaltbommel: "We waren op zoek naar een partij die bekend is met de AGF-handel en waarmee we een langetermijnrelatie aan konden gaan."
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Alle binnen- en buitenlandse werkprocessen in één systeem

Commercieel directeur van Q-Cape, Leo Stoker: “Voor we onze ERP software vernieuwden, werkten we met twee verschillende systemen. Dat was een inefficiënte situatie waarin het lastig was om in beide systemen hetzelfde beeld te krijgen.”
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Verpakker van spruiten kiest voor I-Fresh

Corstiaan Piek: “Veel bedrijven uit onze sector werken met Axians samen en Axians spreekt onze taal, dit geeft vertrouwen”.
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Voorbereid op ERP implementatie dankzij proeftuin

Jan Bijleveld, directeur: “Door de implementatie van I-Fresh verwachten we dat er meer rust komt binnen de organisatie, doordat we processen beter onder controle hebben en minder brandjes hoeven te blussen. Dit levert een hoop tijdsbesparing op.
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Optimaliseren van processen door inzet van I-Fresh

Mathieu Boots: “Doordat Gourmet flink is gegroeid worden onze processen steeds complexer. Met het nieuwe systeem kunnen we met dezelfde groep mensen een dubbele omzet aan.”
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Een enorme efficiencyslag met I-Fresh

Piet van Liere, directeur: “Doordat we zeer beperkt gebruik maken van maatwerk, kunnen we met I-Fresh in de toekomst eenvoudig upgraden naar de nieuwste Microsoft Dynamics versie."
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Grip op marges dankzij I-Fresh

Laurent Jurvillier, Directeur: “Axians kent onze branche en spreekt dezelfde taal als wij.”
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Als de basis goed staat, maak je een enorme efficiëntieslag

Dankzij automatisering kan het personeel zich bezighouden met belangrijke zaken. Als de basis goed staat maak je een enorme efficiëntieslag, die naar mijn idee nog in de gehele AGF-branche gemaakt kan worden…
Lees meer