Bel direct: +31 88 988 90 85
Maak een afspraak

Wat is ERP software op basis van Microsoft Dynamics Business Central

Microsoft Business Central 365 is van oorsprong een van oorsprong Deense ERP applicatie, genaamd Navison. In 2002 is de software door Microsoft overgenomen en eind dat jaar werd versie 3.6 uitgebracht. Hiermee kon Microsoft haar klanten in het middensegment een eigen ERP applicatie bieden gestoeld op een degelijke financiële basis. Navision werd door Microsoft beschouwd als een strategisch product en de jaren daarop volgend werd de toepassing telkens rijker aan functionaliteit.

 

In 2005 is de naam van de software aangepast naar Microsoft Dynamics NAV. De software heeft zich als versie 4.0 en 5.0 verder ontwikkeld. In 2008 is de rolgebaseerde client geïntroduceerd en is de applicatie grafisch vernieuwd. Door de jaren heen is de applicatie geschikt gemaakt voor om gebruikt te worden met een Microsoft SQL database. Mede hierdoor is Dynamics BC 365 een open platform geworden dat bedrijven in staat stelt om aan de slag te gaan met ERP data en connecties te maken met andere software.

 

Met name in de laatste versies zien we steeds meer integratie en handige functionaliteiten die gebruikers in staat stellen om de software te gebruiken samen met de Office producten als Word, Excel en Outlook. In toenemende mate zien wij dat PowerBI (onderdeel van de Office 365 suite) wordt ingezet om grafische weergaven te maken van data uit verschillende bronnen.

 

Bedrijven hebben nu de mogelijkheid om de software op een eigen server te installeren of deze te gebruiken vanuit een cloud platform. Voor de eindgebruikers is er een webclient beschikbaar, waarbij de software ook via de meest gebruikte browsers beschikbaar is.

 

Microsoft zet sterk in op de platform gedachte en werken vanuit de cloud. In Nederland werd eind 2018 de eerste versie van Dynamics 365 Business Central gelanceerd, een volledig web- en cloudbased ERP-applicatie voor het MKB. Daarmee heeft Microsoft straks versies beschikbaar voor klanten die de software op een eigen server willen installeren en een cloud variant.

 

Een historie van de Microsoft Dynamics versies

 • Microsoft Navision 3.6
 • Microsoft Navision 3.7
 • Microsoft Dynamics NAV 4.0
 • Microsoft Dynamics NAV 5.0
 • Microsoft Dynamics NAV 2009
 • Microsoft Dynamics NAV 2009 R2
 • Microsoft Dynamics NAV 2013
 • Microsoft Dynamics NAV 2013 R2
 • Microsoft Dynamics NAV 2015
 • Microsoft Dynamics NAV 2016
 • Microsoft Dynamics NAV 2017
 • Microsoft Dynamics NAV 2018
 • Microsoft Dynamics 365 Business Central

 

Een complete AGF ERP oplossing op basis van Microsoft 365

De recente versies zijn een complete ERP toepassing voor ondersteuning van financiële, operationele en commerciële processen. De software is meertalig en heeft voor verschillende landen eigen lokalisaties waardoor het voldoet aan lokale wetgeving. De software is daarmee ook uitermate geschikt voor bedrijven met buitenlandse vestigingen.

 

Als onderdeel van het Microsoft Power Platform heeft I-Fresh integratie met Office 365. De herkenbaarheid van de applicatie door de bekende Microsoft look & feel en de mogelijkheden om de applicatie volledig af te stemmen op de behoeften van eindgebruikers zijn sterke kenmerken van de software.

 

Microsoft partners hebben met de ontwikkeling van – door Microsoft gecertificeerde – add-ons functionaliteiten aan de software toegevoegd, waarmee deze geschikt is gemaakt voor bedrijven in bepaalde branches. Axians heeft met I-Fresh functionaliteit toegevoegd voor bedrijven in de AGF sector.

 

Lees meer over de functionaliteiten voor AGF bedrijven met internationale handel, bedrijven die producten van de volle grond verpakken of voor veiling en coöperaties.

Copyright © 2022 Axians. All rights reserved | Privacy Statement | Juridische Gegevens