Bel direct: +31 88 988 90 85
Maak een afspraak

Haal het maximale uit de AGF productie en kwaliteit met Big Data

Met een ERP-systeem stem je de AGF supply chain voor jouw bedrijf goed op elkaar af. Door het automatiseren van werkprocessen kun je snel schakelen, wat van groot belang is in de branche. Maar heb je er ook al eens aan gedacht om een stap verder te gaan, door met algoritmen en voorspellingen de maximale productie en kwaliteit te behalen? Big data maakt het mogelijk.

 

Optimale supply chain met ERP-software

De meeste AGF-bedrijven hebben tegenwoordig wel ERP-software om de bedrijfsprocessen efficiënt te laten verlopen. In een markt met lage marges en een snelle omlooptijd, is dat onmisbaar. De software zorgt voor een duidelijk overzicht op alle bedrijfsprocessen en stuurt het in goede banen. Wanneer iets niet loopt zoals verwacht, krijg je hier een melding van en kun je dit gemakkelijk oplossen.

 

Naast het in gebruik hebben van ERP-software, is het ook van belang dat je up-to-date software gebruikt. Software as a Service, zoals bij I-Fresh ook kan, heb je de zekerheid dat je iedere maand de laatste versie gebruikt. Daarnaast maakt Software vanuit de Cloud het mogelijk om je ERP-software op te schalen wanneer je bedrijf uitbreidt, en af te schalen wanneer er bepaalde processen komen te vervallen. Wanneer dat allemaal loopt, is het binnen veel bedrijven tijd voor de volgende stap: Big Data.

 

Big Data als extra schil om het maximale uit je bedrijf te halen

Met ERP-software zorg je ervoor dat de juiste levering gemakkelijk bij de juiste partij komt, en met Big Data stem je vraag en aanbod nóg beter op elkaar af. Big Data kan bijvoorbeeld ook naar weersvoorspellingen kijken, en maakt voorspellingen op basis van historische gegevens.

 

Op basis van weersvoorspellingen kan de software aangeven of de hoeveelheid of kwaliteit van een teelt wordt beïnvloed. En op basis van algoritmes (aangeleerd door historische gegevens) kan de software voorspellen van welke klanten, of in welke seizoenen je vaak een betere of minder goede kwaliteit van het product ontvangt. Zo weet je beter wanneer je het beste kunt bijkopen, om de vraag te kunnen matchen.

 

Met Big Data kun je kijken naar allerlei variabelen die in een rekenmodel gaan, waar algoritmes uit ontstaan die helpen om de maximale productie en kwaliteit te behalen. Big Data is als een extra, flexibele schil boven op je ERP-pakket. Denk daarbij aan variabelen als:

  • Weersomstandigheden
  • Bestrijdingsmiddelen
  • Bemesting
  • Historische gegevensBrochure: I-Fresh ERP-software

Brochure: I-Fresh ERP-software

Download

Lees in onze brochure over alle slimme functionaliteiten van onze I-Fresh ERP software voor de AGF, en hoe het jouw bedrijf vooruit helpt.

ICT with a human touch

Om data in te kunnen zetten voor meer resultaat en omzet, is het gebruik van een ERP systeem onmisbaar. Als Axians zijn wij Gold Partner van Microsoft en leveren wij het ERP systeem Microsoft Dynamics Business Central. Dit systeem hebben wij uitgebreid met een Add-On voor de AGF-sector, genaamd I-Fresh. Daarbij ligt onze expertise ook op de extra schil: Big Data, waarmee we je bedrijf graag verder helpen.

 

Bovenstaand hebben wij natuurlijk maar enkele van de vele mogelijkheden geschetst, die ERP software en Big Data je bedrijf bieden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf, en wil je hier een keer over sparren? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

 

Neem contact op via ons contactformulier, of bel naar +31 88 988 90 00

 

Raymond Langeveld
Client Manager

Big Data in de AGF
Copyright © 2022 Axians. All rights reserved | Privacy Statement | Juridische Gegevens