Available to Promise (ATP) zorgt voor een duidelijk inzicht in de beschikbaarheid en de behoefte van producten. Op basis van verschillende instellingen (triggers) wordt de beschikbaarheidsbehoefte in je ERP-systeem geactiveerd en gecontroleerd. Hierbij wordt rekening gehouden met geplande ontvangsten, verwachte voorraadstanden, verwachte ompak of productietijden, verkopen en diverse acties binnen de logistieke processen. Zo kan je tijdens het invoeren van een verkooporder adequater toezeggingen doen aan een klant. En dat zonder er zelf allerlei berekeningen op los te laten: de software berekent het voor je.

Automatisch inzicht in planningen en conflicten

ATP is een gebruiksvriendelijke module en werkt nauw samen met de verkoop- en magazijnprocessen binnen I-Fresh. Er wordt niet alleen gestuurd op basis van planningsprocessen; de benodigde berekeningen worden ook direct doorgevoerd. Eventuele conflicten ten aanzien van vraag en aanbod worden daardoor direct kenbaar gemaakt aan de gebruiker.

Zowel technisch als visueel sluit ATP naadloos aan op de I-Fresh software. Conflicten – of manco’s – worden bijvoorbeeld op een intuïtief overzicht aan je getoond. Vanuit hier kan je op basis van de overzichten gemakkelijk zelf de manco’s oplossen. Bijvoorbeeld door handmatig een nieuwe inkooporder toe te voegen en de de nieuwe aanvoer van voorraad te verdelen over de openstaande verkooporder(s) of door dit automatisch te laten doen.

Zo heb je met de ATP-module dus direct inzicht in vraag en aanbod. En kan je snel en gericht actie ondernemen wanneer tekorten zijn om een bepaalde vraag te kunnen dekken.

De voordelen van ATP op een rij

ATP is een nieuwe module op onze I-Fresh software, dé ERP totaaloplossing voor de AGF-branche op basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central. We zetten de belangrijkste kenmerken van de ATP-module op een rij. Voor alle kenmerken van ons I-Fresh pakket download je hieronder gratis de brochure.

  • Instellingen volledig aan te passen naar eigen wensen
  • Timebuckets en tijd horizons instellen om conflictzone’s te bepalen
  • Manco’s visueel inzichtelijk en automatisch of handmatig op te lossen
  • Degradings of kwaliteitsverval mee berekenen
  • Sorterings of bijvangst mee berekenen
  • Vestiging specifieke instellingen
  • Uitsluitingen opslaglocaties
  • Verwachte in- en uitslagtijden definiëren
  • Specifieke artikelen uitsluiten van ATP

Een op-maat oplossing zonder maatwerk

De instellingen van onze standaardoplossingen zijn geheel naar eigen wens te zetten. Zo bepaal je door het instellen van de tijd horizons zelf wanneer je een melding krijgt van een conflict. En heb je o.a. de mogelijkheid om bepaalde locaties of producten voor ATP uit te sluiten.

Dit zijn natuurlijk maar enkele van de vele mogelijkheden van deze nieuwe, slimme module. Benieuwd naar alle functionaliteiten en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op!

Chapeau!

Je weet nu welke kant je op wil, maar de vraag is: bij wie? Hieronder laten we onze klanten voor zichzelf spreken, zodat jij, je opties beter tegen elkaar kunt afwegen:

I-Fresh AGF

Axians is de drijvende kracht achter RedStar 3.0

Axians is de drijvende kracht achter RedStar 3.0. Dit jaar viert tomatenspecialist RedStar haar 70-jarig bestaan. Uitgerekend tijdens dit jubileum wordt, na twee jaar hard zwoegen, het uitgekiende ERP-systeem ‘I-Fresh’ van Axians opgeleverd.
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Tomatenspecialist Redstar plukt vruchten van digitalisering met I-Fresh ERP

'Het scheelt me zes uur per week aan administratieve rompslomp’, zegt een stralende Henri Lambriex, CEO van RedStar.
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

De moderne veiling met de I-Fresh totaaloplossing

Rens Muskens, manager Finance & IT bij Veiling Zaltbommel: "We waren op zoek naar een partij die bekend is met de AGF-handel en waarmee we een langetermijnrelatie aan konden gaan."
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Alle binnen- en buitenlandse werkprocessen in één systeem

Commercieel directeur van Q-Cape, Leo Stoker: “Voor we onze ERP software vernieuwden, werkten we met twee verschillende systemen. Dat was een inefficiënte situatie waarin het lastig was om in beide systemen hetzelfde beeld te krijgen.”
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Verpakker van spruiten kiest voor I-Fresh

Corstiaan Piek: “Veel bedrijven uit onze sector werken met Axians samen en Axians spreekt onze taal, dit geeft vertrouwen”.
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Voorbereid op ERP implementatie dankzij proeftuin

Jan Bijleveld, directeur: “Door de implementatie van I-Fresh verwachten we dat er meer rust komt binnen de organisatie, doordat we processen beter onder controle hebben en minder brandjes hoeven te blussen. Dit levert een hoop tijdsbesparing op.
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Optimaliseren van processen door inzet van I-Fresh

Mathieu Boots: “Doordat Gourmet flink is gegroeid worden onze processen steeds complexer. Met het nieuwe systeem kunnen we met dezelfde groep mensen een dubbele omzet aan.”
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Een enorme efficiencyslag met I-Fresh

Piet van Liere, directeur: “Doordat we zeer beperkt gebruik maken van maatwerk, kunnen we met I-Fresh in de toekomst eenvoudig upgraden naar de nieuwste Microsoft Dynamics versie."
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Grip op marges dankzij I-Fresh

Laurent Jurvillier, Directeur: “Axians kent onze branche en spreekt dezelfde taal als wij.”
Lees meer
Business Applications Groot- & detailhandel

Als de basis goed staat, maak je een enorme efficiëntieslag

Dankzij automatisering kan het personeel zich bezighouden met belangrijke zaken. Als de basis goed staat maak je een enorme efficiëntieslag, die naar mijn idee nog in de gehele AGF-branche gemaakt kan worden…
Lees meer