Onlangs verlengde Energie Beheer Nederland (EBN) de samenwerking met Axians voor 4 tot 8 jaar betreffende hosting, onderhoud en beheer van de Exact applicaties.

Den Haag, 3 oktober 2024 – Na reeds tweemaal voor Axians te hebben gekozen, verlengde Energie Beheer Nederland (EBN) onlangs wederom haar samenwerking met het IT merk van VINCI Energies Nederland. De partijen tekenden onlangs een contractverlenging van 4 tot 8 jaar. In die periode zal Axians de hosting, het onderhoud, het beheer, de doorontwikkeling en de support van de Exact applicaties van EBN op zich nemen. Dit alles met als doel ervoor te zorgen dat de financiële processen van EBN naadloos blijven aansluiten op de groei die de organisatie doormaakt op gebied van de financiële besturing van alle energie transitie activiteiten. “We zijn verheugd dat EBN wederom voor Axians heeft gekozen als strategische IT-partner”, aldus Axians directeur Niko Brouwer.

Groei faciliteren met toekomstbestendige oplossing

EBN zet zich – als eigendom van de Nederlandse staat – in om de uitvoering van het Nederlandse energie- en klimaatbeleid te helpen versnellen. De missie van de organisatie luidt dan ook om samen sneller naar een duurzaam energiesysteem te ontwikkelen. Met de groei van het belang van die missie, groeit ook EBN als organisatie. Om die reden zocht EBN naar een strategische IT-partner die mét EBN die groei kan faciliteren. Deze partner vond EBN opnieuw in Axians.

CIO Martin Hof is zeer tevreden: “EBN is erg blij met deze nieuwe overeenkomst met Axians. Wij hebben veel vertrouwen in de verdere samenwerking met Axians en kijken ernaar uit om samen invulling te geven aan het verder beheersen en ontwikkelen van de financiële processen.”

Exact software geleverd vanuit de Axians AppCloud

“Met deze opdracht bouwen we samen met EBN verder aan een toekomstbestendig en flexibel financieel systeem geleverd vanuit onze eigen cloud”, aldus Niko Brouwer over de geboden oplossing. Met veel tevredenheid zal EBN gebruik blijven maken van de financiële software van Exact, aangevuld met klant specifieke oplossingen voor extra efficiëntie. Hieronder vallen onder andere Lucanet, Scan Sys en diverse eigen oplossingen en add-ons van Axians. Dit alles wordt geleverd vanuit de Axians AppCloud, waarmee EBN profiteert van één aanspreekpunt voor haar Exact omgeving.

Op de foto staand v.l.n.r:

  • Paul Möllers – Product owner Finance bij EBN
  • Hans Swinkels – Business development manager bij Axians
  • Charles Gevers – Manager Procurement bij EBN
  • Joop van Lingen – Business Unit Directeur bij Axians

Zittend v.l.n.r:

  • Martin Hoff – CIO bij EBN
  • Niko Brouwer – Directeur bij Axians

 

Over EBN

Energie Beheer Nederland is een publiek energiebedrijf. Het investeert in kennis, kunde en financiële slagkracht om samen sneller een duurzaam energiesysteem te bouwen. Onze activiteiten richten zich op drie kerngebieden: de gastransitie, de warmtetransitie en CO2 opslag- en transportsystemen. Zo draagt EBN bij aan betrouwbare en betaalbare energie voor Nederland vandaag én aan een duurzaam en CO2-neutraal energiesysteem voor morgen. Dit is de EBN ambitie en drive: Energising the Transition.