Stabiliteit van je Linux OS verhogen? Axians is jouw partner

Hoewel je het misschien niet ziet, is Linux overal aanwezig, van de thermostaat in je woonkamer tot de aansturing van verkeerslichten. Deze brede toepassing maakt Linux bijzonder betrouwbaar. Het veelvuldige gebruik en het open-source karakter zorgen ervoor dat een groot aantal mensen eraan kan werken. Iedereen die een fout ontdekt, kan deze zelf oplossen en de fix delen met de rest van de wereld die ook Linux gebruikt.

Het gebruik van een goed beheerd Linux-systeem biedt langdurige stabiliteit en veiligheid, juist omdat alles openligt (OpenSource+). Dit betekent dat problemen snel kunnen worden geïdentificeerd en opgelost door een wereldwijde gemeenschap van ontwikkelaars.

OpenSource+ Linux

Het operating system (Linux) vormt het fundament van het IT-landschap. Maar anders dan de fundering van een huis, die weinig inspectie behoeft omdat er zelden iets verandert aan het huis of aan de externe omgeving, heeft een operating system wel continue monitoring en beheer nodig. Want zowel de interne als de externe omgeving verandert voortdurend. Je kunt het je niet veroorloven een patch of update uit te stellen. En je zult de omgeving continu moeten monitoren om te voorkomen dat het operating system, en daarmee alle databases en applicaties die daarop draaien, onderuit gaat. Axians levert 24×7 monitoring en beheer van Linux. Op die manier kun jij er vanop aan dat het fundament onder jouw databases en applicaties geen betonrot kan gaan vertonen of gaat verzakken.

Verbeterde betrouwbaarheid en stabiliteit door regelmatige updates en herstarts van Linux-systemen

Een Linux-systeem werd langdurig niet gepatcht of herstart. Hierdoor liep een databaseserver vol, wat leidde tot het stoppen van de applicatie. Bovendien veroorzaakte een gebrek aan updates en herstarts integratieproblemen met omliggende systemen, die wél regelmatig werden gepatcht. Elke maand moest een handmatige actie uitgevoerd worden om de integratie te herstellen, hoewel deze stappen klein en kortdurend waren.

Na een stroomuitval startten sommige services niet meer automatisch, waardoor cruciale functionaliteiten niet beschikbaar waren. Dit resulteerde in een halve dag onbeschikbaarheid van delen van de applicatie, wat grote verstoringen veroorzaakte voor de gebruikers.

 

Door het invoeren van een beleid van regelmatig patchen en herstarten van de Linux-omgeving, werden de integratiefouten hersteld. Dit maakte het maandelijkse handmatige herstel overbodig. Bovendien zorgde de regelmatige herstart voor een betrouwbare opstart van alle services na wijzigingen, waardoor de applicatie voortaan slechts hooguit een kwartier onbeschikbaar was na een wijziging, en in de meeste gevallen helemaal niet meer.

De implementatie van een consistent patch- en herstartbeleid verhoogde de stabiliteit en beschikbaarheid van de applicatie aanzienlijk. Integratiefouten werden geëlimineerd en de applicatie bleef vrijwel continu operationeel, met minimale onderbrekingen.

 

Waarom OpenSource+ Linux?

  • Wij hebben jarenlange ervaring met het gebruik en beheer van Linux-omgevingen waaronder RedHat, CentOS en Fedora.
  • Naast Linux experts hebben we ook specialisten in huis op het gebied van open source databases, containerplatformen en onderliggende infrastructuur. We kijken dus verder.
  • Wij maken heldere en flexibele afspraken over SLA’s, beschikbaarheid en verantwoordelijkheden.
  • Je kiest zelf je eigen beheervorm, van reactief tot 24×7 monitoring en beheer.
  • Wij fungeren als verlengstuk van je eigen IT-team.

Meer weten over Linux?