De toenemende druk op de zorg van vandaag vraagt om verregaande digitalisering voor een goede kwalitatieve en menselijk zorg van morgen. Het is daarom noodzaak om steeds efficiënter te werken, om te innoveren, nieuwe inzichten te realiseren en steeds meer van elkaar te leren. Daarbij staan zowel de mens als data centraal, want om mensen te laten zorgen moeten we data laten stromen.

Zorgdigitalisering vraagt een flexibele basis. Een flexibele digital infrastructuur die werkt voor jou. Die je de kracht en mogelijkheden geeft om op een slimme manier mensen en data aan elkaar te koppelen zodanig dat je door meer inzicht met data steeds efficiënter kan werken. Het geeft je zelfs een voorspellend vermogen en zorgt op basis van sensoring en betrouwbare communicatie voor patiënt veiligheid en nieuwe vormen van geïntegreerde informatievoorziening.

Maar het is ook tijd om verder te gaan dan alleen het realiseren van IT middelen. Want nu de data echt stroomt gaan we steeds verder met proces innovatie waarin we onze zorgprocessen verslimmen en zetten we de human touch in om mensen te helpen daadwerkelijk goed gebruik te maken van deze data en beschikbare technologie.

Daarmee realiseren we een vorm van digitale inclusie waarin er betrokkenheid is van iedereen en waar een goede informatievoorziening naar alle betrokkenen zorgt voor participatie en daadwerkelijk meer tijd in de zorg.

Want wat kun je allemaal wel niet doen met 20% meer tijd?

Wat betekent meer tijd voor zorg nu eigenlijk?

Meer tijd voor onderzoek

Wanneer dataverzameling continu plaatsvindt en ingezet wordt voor procesoptimalisatie, blijft er tijd over om de verzamelde data diepgaand te analyseren. Liggen er onderlinge verbanden tussen bepaalde gegevens, kunnen we patronen herkennen gedurende de tijd, etc. Bevindingen hieruit kunnen ingezet worden voor betere gezondheidszorg en efficiëntere werkwijzen.

Minder administratieve lasten

Overal wordt informatie vastgelegd in de zorg. Helaas in de praktijk meermaals in verschillende systemen, terwijl het veelal over dezelfde informatie gaat zoals stamgegevens of demografische informatie. Door systemen met elkaar te verbinden en te laten communiceren, hoeft informatie slechts eenmalig vastgelegd te worden. Geen dubbel werk meer, wat tevens minder foutgevoelig is!

Meer gepersonaliseerde beleving

Wanneer de vaste gegevens altijd en overal, gemakkelijk beschikbaar en inzichtelijk zijn, blijft er meer tijd voor zorgprofessionals over om in het moment stil te staan bij de persoon die zij helpen. De medicijnen die worden toegediend zijn vaste kost en die klus kan sneller geklaard worden door een geoptimaliseerd proces, waardoor er meer tijd overblijft voor een blokje om als de cliënt zijn of haar benen wil strekken.

Minder nachtrondes

Zicht houden op de gezondheid van je cliënten en patiënten is cruciaal, ook gedurende de nachten. Met slimme zorgtechnologie werken sensoren en camera’s samen om zonder disruptie van de nachtrust in de gaten te houden of iemand uit bed is gevallen of gewoon rustig naar het toilet gaat, en wordt deze informatie geanalyseerd om patronen te herkennen. Zo zijn er minder nachtrondes nodig.

Hoe doen we dit?

9 t/m 11 april 2024

Zien we jou op de Zorg & ICT beurs?

Jaarbeurs Utrecht, standnummer 07.D060

Personeelstekort gepaard met de zeer diverse sector dreigt het zorgaanbod de komende jaren nog verder te doen krimpen. Zorgdigitalisering speelt hierin een belangrijke rol, om meer tijd voor zorg te creëren en het werkgeluk te verhogen. Op de Zorg & ICT beurs laten we zien hoe dit werkt en hoe Axians je daar als ICT specialist en adviseur verder bij kan helpen. We organiseren verschillende sessies en nemen je mee in de wereld van de zorgorganisatie in combinatie met ICT op onze stand. Zien we jou daar?

Heb je al vragen waar we je mee kunnen helpen?

Op Zorg & ICT kun je ons het hemd van het lijf vragen over alles gerelateerd aan Zorgdigitalisering en meer tijd voor zorg. Wil je in de tussentijd al meer weten of alvast praten over jouw ambities als zorgorganisatie? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op!